Mierea si diabetul

1. Mierea poate fi consumata de catre un diabetic?


2. Este mierea contraindicata unui diabetic?


3. Anumite tipuri de miere foarte bogate in fructoza au o valoare in tratamentul diabetului zaharat?


Acestea sunt cele trei intrebari obisnuite pe care le pun diabeticii si la care vom incerca sa raspundem din punct de vedere stiintific. Prin prisma cunostintelor medicale cele mai recente iata ce va putem spune.


Prima intrebare. Mierea, care contine in medie 38% fructoza, 31% glucoza si diverse alte polizaharide printre care zaharoza, nu poate fi considerat in nici un caz un aliment recomandat unui diabetic.


A doua intrebare. Mierea nu este contraindicata si poate fi integrata in regimul alimentar al diabeticului, dar doar intr-un cadru strict de rationalizare a glucidelor care ii sunt premise zilnic pentru un echilibru al bolii.


Totodata nu trebuie sa introducem mierea in alimentatie ca o posibilitate de largire a regimului. Poate fi o variatie, dar nu o largire a alimentatiei premise.


A treia intrebare. Fructoza nu reprezinta un tratament al diabetului zaharat si administrarea sa prelungita in loc de glucoza nu antreneaza nici o influenta favorabila asupra evolutiei anumitor complicatii ale diabetului, cum ar fi leziunile retiniene, in special.


Tragem de aici concluzia ca nici un tip de miere bogata in fructoza nu se poate constitui intr-o terapie oarecare sau sa fie de vreun ajutor terapeutic in cazul diabetului, oricare ar fi forma clinica.


Va semnalam faptul ca in cazul diabetului tratat cu insulina, mierea poate fi foarte utila in caz de supradozaj accidental de insulina care provoaca o stare de hipoglicemie ce poate duce pana la coma.


In aceste cazuri, luarea imediata a unei linguri de miere aduce repede glucoza in sange si indreapta efectele dramatice ale supradozajului cu insulina.


vem aici un mijloc simplu si salvator pe care toata familia unui diabetic trebuie sa il cunoasca foarte bine.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...